HASFAR CHOCOLATE HOUSE ARE BACK!!

Feel free to place your order. More design and new product coming soon.

Thursday, May 26, 2011

NEW PRODUCT! CHOCOLATE BOX IN DA HOUSE


Friday, April 29, 2011

CHOCOLATE GIFT SET (35 PCS)



A gift from ***** to her sweetheart for his birthday. ENJOY!

Friday, April 22, 2011

CHOCOLATE OREO GIFT SET


A small gift from me to my team nyer practical student "Ummi" yang telah tamat program praktikal di BTM. Semoga terus berjaya n happy always. Good Luck!

Monday, April 18, 2011

NEW PRODUCT. COMING SOON!



TEMPAHAN CHOC








Lama betul tak update blog choc ni. Yeelah, semenjak ada baby ni, masa sangat-sangat terhad. Sibuk melayan kerenah anak-anak disamping bekerja sepenuh masa. Kebanyakkan tempahan diupdate di http://hasfardelights.blogspot.com sebab mostly tempahan adalah untuk kek hari lahir. Untuk coklat pun ada tapi tak laa sebanyak tempahan untuk kek. Alhamdulillah, rezeki anak-anak masih ada. Semoga berterusan, Insyaallah. 

Monday, July 19, 2010

KELAS HANDMADE CHOCOLATE

Kelas ni requested by Faizar last week. Nak datang belajar dengan adiknya. Faizar ni Lecturer kat Utar dan adiknya masih belajar kat Uni Pahang kalau tak silap. Saya sebenarnya tak tahu yang mereka ni duduk Kampar, Perak. Ingatkan duduk area Shah Alam or KL. Bila sampai hari tu, katanya dari Kampar. Tumpang rumah saudara kat sini. Laa, jauhnyaa.... Tapi saya sangat hormati niat murni mereka kerana sanggup datang dari jauh untuk belajar buat coklat dengan saya. "Rezeki saya" katanya Faizar hari tu. Ya, mungkin Allah SWT telah tetapkan dan saya bersyukur kerana mereka berminat untuk menimba ilmu pembuatan coklat dari saya yang tak laa berapa pandai sangat sebenarnya. Namun, saya telah curahkan segala ilmu yang saya tahu sama ada dari kelas yang pernah saya hadiri ataupun dari pembacaan saya sendiri. Ni laa gambar dua beradik ni pada ahad lepas.

 saya tak sempat nak ambik gambar masa mereka ni sibuk buat coklat sebab saya pun sibuk mengajar dan pok pek pok pek bagi tip dan lain2. Ni laa hasil kelas tu. Agak mudah sikit sebab mereka adik-beradik n boleh kongsi2 buat coklat untuk jimatkan masa. Saya pun tak nak mereka lama2 belajar kat sini sebab mereka nak balik Kampar petang tu. However, kelas yang bermula jam 10pg habis jam 3.30ptg lebih kurang. Lama jugak tu. Harapan saya agar Faizar n adik berpuas hati dengan hasil kelas ni. Mereka bawa pulang coklat yang banyak dan tentu puas makan coklat kat rumah nanti.

Template by:
Free Blog Templates